SmarySMARY POLIURETANOWE

Smary ALTIS są to produkty najwyższej jakości, zapewniają długi okres pracy nawet w ekstremalnie wysokich temperaturach. Oparte są na zagęszczaczu poliuretanowym, który jest idealny do wysokich prędkości obrotowych oraz wysokich temperatur.
Gama ALTIS jest szczególnie odpowiednia do układów napełnianych na cały okres pracy lub do długich okresów smarowania.

SMARY POLIURETANOWE

PRODUKT ZASTOSOWANIA ZALETY ZAGĘ- SZCZACZ KLASA NLGI LEPKOŚĆ OLEJU ZAKRES TEMP. PRACY SPECYFIKACJE
ISO
6743-9
DIN 51502
ALTIS EM 2 • Wysokiej jakości smar do wysokich temperatur i wysokich prędkości.
• Typowo stosowany do smarowania łożysk silników elektrycznych.
• Redukcja poziomu wibracji.
• Mniejsze zużycie energii.
• Umożliwia wydłużenie okresów smarowania.
Poliuretan 2 110 -20°C do +180°C L-XBFHA 2 KP2R-20
ALTIS MV 2 • Wysokiej jakości smar do wysokich prędkości i do obciążeń od średnich do wysokich.
• Typowo stosowany w łożyskach wentylatorów, łożyskach wałeczkowych układach sterowania w suchych sekcjach papierni.
• Redukcja poziomu wibracji.
• Mniejsze zużycie energii.
• Umożliwia wydłużenie okresów smarowania.
• Dopuszczony do pracy nieciągłej.
Poliuretan 2 160 -20°C do +160°C L-XBEEB 2 KP2P-20
ALTIS SH 2 • Bardzo wysokiej jakości syntetyczny smar do szerokiego zakresu temperatur oraz dużych prędkości obrotowych łożysk silników elektrycznych.
• Specjalnie opracowany do pierwszego napełnienia układów wymagających długotrwałego smarowania.
• Redukcja poziomu wibracji.
• Mniejsze zużycie energii.
• Umożliwia wydłużenie okresów smarowania.
• Pozwala osiągnąć bardzo wysokie prędkości w szerokim zakresie temperatur.
Poliuretan 2 80 -40°C do + 180°C L-XDFEB 2 KP2R-40
ALTIS HV 1 • Smar EP do wysokich temperatur i dużych obciążeń.
• Zalecany do segmentu ciągłego odlewania i pras do pelletowania.
• Redukcja poziomu wibracji.
• Dla szerokiego zakresu temperatur.
Poliuretan 1 500 -20°C do + 180°C L-XBFEB2 KP2R-20
BIODEGRADOWALNE H1 odpowiedni do incydentalnego kontaktu z żywnością 3H odpowiedni do bezpośredniego kontaktu z żywnością